Monowrap®


MONOWRAP® je speciální patentovaná technologie výroby vstřikované obuvi, kterou u sportovní obuvi využívá pouze firma LOWA, která jen také držitelem tohoto patentu. Oproti předchozím technologiím (nebo technologiím ostatních výrobců), kdy pryžová podešev vytváří jakousi vanu, do níž se vstřikuje pěnový polyuretan, u technologie MONOWRAP® je pryžová podešev zapuštěna do polyuretanového rámu, který zároveň vytváří ochranné prvky na svršku boty. Výsledkem je celkové odlehčení podešve a prodloužení její životnosti. Výhodou je i možnost použít ochranné prvky k designovému oživení obuvi.

U vstřikované obuvi se používají různé typy TPU torzních stabilizátorů, které se od sebe odlišují tuhostí. Nejtužší se používá pro pánskou kotníkovou obuv řady ATC, nejnižší tuhost mají stabilizátory dámských ATC polobotek. V obuvi řady ATS se užívají zkrácené 5/8 stabilizátory.

Následující animace názorně ukazuje vytváření Monowrap podešve v připadě, kdy požadujeme dvojí tuhost tlumící polyuretanové vrstvy. Nejprve je vstřikován měkčí polyuretan DynaPU® (s vyšším vypěněním) a poté tvrdší polyuretan (DuraPU®), který vytváří ochrannou a designovou strukturu.