LOWA Flex

Lowa Flex představuje unikátní konstrukci svršku obuvi, která umožňuje ohyb podešve v místě prstů bez toho, aby šněrování tlačilo na prsty shora.

LOWA FLEX je název pro patentované řešení svršku trekingové obuvi. Obuv pro lehčí treking má oproti obuvi pro chůzi se zátěží výrazně ohebnější podešev. Při ohybu boty dochází k tlaku šněrování na prsty shora, což se po delší chůzi projevuje jako výrazný diskomfort. U obuvi pro vysokohorskou turistiku, tedy túry se zátěží, která má tužší, méně ohebnou podešev, a pak k tomuto jevu nedochází.

Řešení tohoto problému si vynutilo odlišnou konstrukci svršku trekingové obuvi a řešení bylo uplatněno a odzkoušeno nejprve na modelu CAMINO, kde se plně osvědčilo. V čem toto řešení spočívá?

Princip řešení je vcelku jednoduchý: bylo třeba zajistit, aby u nártové části šněrování se tkaničky volně posouvali v očkách podle vyvíjeného tlaku při ohybu podešve a aby celá konstrukce oček měla co nejvíce stupňů volnosti pro dokonalé přizpůsobení tvaru nártu.

Následná animace ukazuje, jak se celý systém šněrování nártové části při deformaci podešve přizpůsobuje a výsledkem je nebývalý komfort a nižší únava při chůzi.