Jak si vybrat outdoorovou obuv – LOWA INDEX

Pokud si chci koupit outdoorovou obuv, musím si ujasnit, v jakých podmínkách a pro jaké aktivity budu obuv převážně používat.

Výběr by mi měl usnadnit LOWA INDEX, který rozděluje obuv LOWA do kategorií podle toho, pro jaké situace jsou dané modely konstruovány. Přečtěte si popis jednotlivých kategorií a pak se rozhodněte pro obuv z té kategorie, která nejlépe popisuje v jakých podmínkách budete boty převážně nosit.

MOUNTAINEERING
Boty pro špičkové horolezecké výkony: vysokohorskou turistiku, náročné ferraty, mixový terén, i pro Himalájské expedice.

TREKKING
Obuv vyráběná lepenou technologií pro náročné, i vícedenní túry se zátěží. Maximální stabilita a pohodlí. Některé modely umožňují nasazení vázacích poloautomatických maček.

ALL-TERRAIN CLASSIC (ATC)
Vstřikovaná obuv pro lehký až středně exponovaný treking a širokou škálu outdoorových aktivit. Tyto boty jsou vhodné i pro každodenní nošení.

ALL TERRAIN SPORT (ATS)
Vstřikovaná víceúčelová obuv pro dynamické aktivity v přírodě. Velmi lehká, pro neexponovanou turistiku, cyklistické výlety, Nordic walking apod.

EVERYDAY
Vstřikovaná obuv pro denní nošení do práce, na cestování i chození po památkách. Funkčnost, perfektní zpracování, moderní design.

KIDS (DĚTSKÉ)
Dětská obuv pro každodenní nošení i outdoorové aktivity. Praktická a plně funkční, respektující anatomické požadavky dětské nohy.

COLD WEATHER BOOTS (ZIMNÍ)
Boty do zimních podmínek s odstupňovanou tepelnou izolací a podešvemi pro maximální protiskluznost na sněhu i ledu.

PROFESSIONAL
Obuv pro vojenské, policejní, služební a myslivecké použití. Většina modelů má atest pracovní obuvi.