RANGER a LADY GTX

Jedny z nejprodávanějších trekingových modelůbot LOWA jsou osvědčené pánské a dámské turistické boty klasické koncepce RANGER GTX a LADY GTX. A i tyto modely se dočkaly v roce stého výročí založení firmy LOWA zásadní inovace.

Oba modely jsou určeny do středně exponovaného terénu. Na první pohled Vás zaujme jejich nový svěží vzhled s děleným ochranným lemem. Boty jsou robustní, odolné, stabilní, a přitom velmi lehké (u pánského modelu jsou lehčí oproti předchozí verzi o více jak 100 g/pár).

Lepená konstrukce umožňuje výměnu podešve po ošlapání desénu nebo na konci životnosti tlumící vrstvy. Svršek je vyroben z hydrofobního nubuku o tloušťce 2,6 mm a v přední části je bezešvý. Šněrování je dvouzónové, s oddělovacími háčky a nýtkem X-lacing pro stranovou i výškovou fixaci jazyka. Jazyk je asymetrické patentované konstrukce C4.  Podšívka s membránou GORE-tex zajišťuje optimální klimatický komfort.

Zásadně inovovaná je podešev VIBRAM APPTRAIL DIVO, využívající dvě tlumící vrstvy polyuretanu s odlišnou tuhostí. Samozřejmostí je supinačně pronační torzní stabilizátor s podélně proměnnou tloušťkou. Hmotnost modelu RANGER je 1.520 g/pár vel.8 (UK) a modelu LADY GTX 1.330 g/pár vel.5 (UK).