Moderní stany pro kempy a stanové základny

Firma NORDISK nabízí ucelenou kolekci plátěných bavlněných stanů pro kempy, stanové základny, letní tábory apod. pod názvem LEGACY. Tyto stany jsou vhodné, pokud je stavíme na jednom místě na více dní, a pokud je nemusíme balit v mokrém stavu. Postavený stan uschne za několik hodin po skončení deště, stačí tedy jen mít možnost počkat.

Konstrukce bavlněného stanu s podvěšenými ložnicemi poskytuje luxusní bydlení jak za deště, tak i horkého počasí. Klimatický komfort ve stanu je skutečně mimořádný, což oceníme zejména v horkém počasí. Ložnice jsou prostorné, dokonale větrané a hlavně naprosto suché. Předsíně jsou rozlehlé, se světlou výškou pro stojící dospělou osobu, s možností dalšího zvětšení obytného prostoru pomocí přídavných stanových přístřešků.

Plátěné stany ze základny Štíří Důl

Unikátní je jednoduchost stavby, například i stan typu týpí o průměru 5 m je postavitelný pouze jednou osobou. Všechny stany kolekce LEGACY mají buď pevnou nebo vpínací podlážku v celém prostoru a vnitřní opěrnou konstrukci, většinou s teleskopickými stojkami. A v neposlední řadě mají velmi atraktivní retro styl. V takových stanech je potěšení bydlet.

Luxusně vybavený stan Alfheim

Vybavené týpí Alfheim je příklad nového typu luxusního táborového bydlení. Podle dané velikosti podvěšené ložnice poskytují prostor pro 4 dospělé osoby nebo pětičlenou rodinu s dětmi. A k tomu navíc obytný prostor pro vaření či posezení.

Ložnice stanu Vanaheim

Následující obrázek ukazuje podvěšenou ložnici stanu Vanaheim (stan může mít až 4 takové komfortní ložnice pro 2 osoby, případně 2 osoby a 1 dítě). Uvedená fotografie je ze stanové základny Štíří důl, ložnice je vybavena nafukovacími matracemi SELECT firmy GUMOTEX.