Impregnace ATSKO Silicone WG

ATSKO SILICONE WATER-GUARD® je vysoce účinný přípravek pro zajištění vodoodpudivosti textilií a usní na bázi silikonových polymerů. Během schnutí dochází k jejich zesíťování. Přípravek je díky svému patentovanému složení unikátní v tom, že pokud je správně aplikován, nenarušuje prodyšnost membránových textilií. K zajištění dokonalého účinku stačí jediný nástřik. Opakovaný nástřik není doporučen.

Je odzkoušen pro veškeré textilie z přírodních i syntetických vláken: nylonu, polyesteru, směsných materiálů, bavlny, vlny apod. Je vhodný i na semiš a broušené usně (nubuk). Zlepšuje prodyšnost tkanin i obuvi. Jako hnací plyn rozprašovače je použito 10 g CO2 (přípravek nezanechává uhlíkovou stopu). Je vhodný i pro ošetření stanů před sezónou i po sezóně před uložením.

Jak jej aplikovat? Ošetřovaný povrch musí být čistý a suchý. Při nanášení držte nádobku svisle, tryskou vzhůru, 15–20 cm od ošetřovaného materiálu a pozvolna provádějte nástřik, až je povrch materiálu stejnoměrně vlhký. Optimální je jediný nástřik. Ošetřený produkt používejte až po úplném zaschnutí a vyzrání (polymeraci) přípravku. Nízká teplota, vysoká vlhkost nebo snížený oběh vzduchu mohou dobu schnutí a zrání prodloužit až na 48 hodin.

Impregnace je balena v ekologický rozprašovači o obsahu 350 ml. Jako hnací plyn je použit CO2. Doba trvanlivosti je neomezená.