Sno-Seal® – impregnace na koženou obuv z pravého včelího vosku

Impregnace Sno-Seal® na bázi včelího vosku vytvoří po zaschnutí na povrchu usně pevný, ale prodyšný voskový film. Jiné přípravky obsahující tuky, oleje a živočišné produkty jsou schopny póry v usni zalepit a narušit tak její prodyšnost. Navíc tuky a oleje vyplňují přirozené vzduchové dutiny v usni, které mají tepelně izolovat a případně absorbovat pot. Koželužny při činění outdoorových usní odstraňují z kůže veškerý živočišný tuk a nahrazují jej syntetickou hydrofobizací. Můžeme Vám zaručit, že Sno-Seal® hydrofobizaci nenarušuje.

I obuv s membránovou podšívkou (Gore-TEX®, Sympatex®, …) má lepší vlastnosti, pokud je ošetřena Sno-Sealem®. Membrána v podšívce zadrží vodu pronikající zvnějšku i pokud je bota neošetřena, ovšem vodou nasáklá neošetřená useň zcela zabrání botě dýchat. Vaše nohy se pak potí a začínáte pociťovat chlad. Ošetření boty Sno-Sealem® znamená, že nohy budete mít stále v suchu a teple.

Sno-Seal® obsahuje i určité procento organických rozpouštědel, která usnadňují nanášení a po aplikaci se odpaří. Od prosince 2021 došlo k úpravě složení a koncentrace těchto rozpouštědel, aby výrobek nebyl škodlivý pro vodní prostředí.

Sno-Seal® také chrání useň před nadměrným vysycháním a udržuje jí pružnou a pevnou i v nejsušším pouštním podnebí. Při ošetřování bot s koženou podešví nezapomeňte ošetřovat i podešev, například u krasobruslařských bot je vhodné ošetřit i okolí nýtů bruslí a švů. Sno-Seal® je vhodný i pro ošetření povrchu bruslí, které chrání proti korozi.

• Impregnujte obuv Sno-Sealem a užívejte si sucho v botách po celý rok.
• Sno-Seal® zabraňuje pronikání vody do usně, protože pokrývá stěny pórů v usni do hloubky pod povrch a zajišťuje tak nesmáčivost. Déšť, sníh i nečistoty nemohou pronikat dovnitř.
• Sno-Seal® impregnuje a promašťuje useň bez nadměrného změkčování. Useň zůstane odolná vůči mechanickému poškození.
• Pravidelné ošetřování chrání useň a prodlužuje její životnost.
• Sno-Seal® nenarušuje přirozenou prodyšnost usně, navíc chrání useň před znečištěním i vznikem slaných skvrn.
• Povrchová vrstva Sno-Sealu® si zachovává svou ohebnost a přilnavost k usni i pod bodem mrazu.
• Sno-Seal® nenarušuje hydrofobizaci usně
• Sno-Seal® neobsahuje silikon.
• Sno-Seal® je vhodný i pro ošetření dřeva, vystaveného tvrdým klimatickým podmínkám.
POZOR !!! Sno-Seal® mění barvu nubuku a semiše (ztmavuje) a potlačuje původní matný vzhled. Abyste měli představu, jaký je rozsah ztmavení, přinášíme obrázek světlé obuvi ošetřované Sno-Sealem:


• Černý Sno-Seal® obsahuje navíc černé barvicí pigmenty pro potlačení škrábanců a oděru na černých botách.