2023 – 100 LET OD VZNIKU FIRMY LOWA

V letošním roce LOWA slaví 100 let existence firmy. Následující video stručně shrnuje, kam za tuto dobu LOWA dospěla.

Tato dlouhá a velmi úspěšná cestu je podrobně rozvedena ve složce LOWA, spolu s videem, které celou historii firmy mapuje.

A jaké novinky LOWA v tomto roce připravila. Nejprodávanějším modelem značky je stále ikonický model RENEGADE, který je soustavně inovován, takže i letos byla navržena a uvedena na trh nová barevná provedení. Celá kolekce modelu RENEGADE MID pro rok 2023 představuje na 38 různých variant.


Z novinek této kolekce Vám představujeme nejžádanější dámské i pánské provedení. Pánský model ve velikosti UK 8 má hmotnost 1170 g/pár, zatímco dámský model ve velikosti UK 5 jen 950 g/pár. Na svršek je použit vysoce kvalitní hydrofobní nubuk. Všechna provedení mají dvouzónové šněrování. Samozřejmostí je vícekomponentní podešev VIBRAM EVO s ochranným rámem MONOWRAP.

Pokud od vstřikované kolekce ATC přejdeme k lepené kolekci TREKING, v té jsou nejoblíbenějšími modely pánská bota CAMINO EVO GTX a dámská MAURIA EVO GTX Ws. Opět se jedná o poslední inovaci daných modelů s výrazně odlehčenou vyměnitelnou podešví a všemi ostatními patentovanými řešeními, která jsou pro danou kolekci charakteristická.

Svršek obou bot je hydrofobního nubuku, v přední části bezešvý, s děleným ochranným pryžovým lemem. Šněrování je dvouzónové s oddělovacím háčkem. Na jazyku je nýtek X-lacing pro stranovou i výškovou fixaci jazyka. Jazyk má asymetrický patentovaný střih C4. Šněrování využívá rolny pro snadné utahování. Podšívka Gore-tex footwear zajišťuje maximální klimatický komfort. Oba modely mají multikomponentní podešev VIBRAM APTRAIL II s SPS oporou. Hmotnost pánského modelu velikosti UK 8 je 1.600 g/pár, dámský model ve velikosti UK 5 má hmotnost 1.250 g/pár.