ATR – Obuv pro běh v terénu

V roce 2022 LOWA v segmentu bot pro rychlý pohyb v terénu učinila další logický krok. Po kolekci ATS přichází na trh zcela nová kolekce ALL TERRAIN RUNNING by LOWA (ATR), což představuje pro LOWU další milník v historii. Dlouholeté zkušenosti v oblasti vývoje vysoce kvalitní outdoorové obuvi nalezly uplatnění i v oblasti trailové běžecké obuvi.

Kolekce ALL TERRAIN RUNNING by LOWA je speciálně navržena pro běh a rychlý pohyb v náročném terénu a poskytuje pro běh v horách opravdu výjimečnou účinnost. Pro rok 2024 je tato kolekce navíc rozšířena i o modely s GTX membránou.

Bota LOWA CITUX je určena pro běžecké soutěže v terénu, poskytuje nejen vynikající trakci, ale také potřebnou rychlost a manévrovatelnost. Její charakteristika: lehká, prodyšná, závodní. Je to nejlehčí bota celé kolekce (500 g/pár pro vel.8 UK a 420 g/pár pro vel.5 UK). Svršek je bezešvý ze syntetické prodyšné textilie REPTEX s vodoodpudivou úpravou. Pata, špička i obvodový lem jsou zesíleny ABS nástřikem. Podšívka je tvořena prodyšnou textilií.

Podešev LOWA TRAC A je na patě o 4 mm vyšší a skládá se z uhlíkem vyztuženého nylonového stabilizátoru (20% C), dvou vrstev EVA o rozdílné tuhosti a pryžového běhounu s hloubkou desénu 4,5 mm. Pryžové bloky jsou orientovány jak ve směru, tak i proti směru běhu, což poskytuje vynikající trakci jak při běhu do kopce i z kopce.

Bota LOWA AMPLUX je určena pro běh v exponovaném, měnícím se terénu, poskytuje nejen vynikající trakci, ale také odpružení minimalizující únavu.

Její charakteristika: lehká, univerzální, pro všechny typy terénu. Její hmotnost je 560 g/pár pro vel.8 UK a 490 g/pár pro vel.5 UK. Svršek je bezešvý ze syntetické prodyšné textilie REPTEX s vodoodpudivou úpravou, pata i špička jsou zesíleny ABS nástřikem. Podšívka je tvořena prodyšnou textilií.

Podešev LOWA TRAC T je na patě o 6 mm vyšší a skládá se z uhlíkem vyztuženého nylonového stabilizátoru (15% C), DYNEVA mezivrstvy s tuhostí 50 ShC, dvojdílné EVA vrstvy o tuhosti pata 52 ShC, přední část 55 ShC, a robustního pryžového běhounu s hloubkou desénu 4,5 mm. Pryžové bloky jsou orientovány jak ve směru, tak i proti směru běhu, což poskytuje vynikající trakci jak při běhu do kopce i z kopce.

Bota LOWA FORTUX je navržena jako tréninková běžecká bota do exponovaného terénu a jako bota pro dálkové běhy. Na obrázku je bota v dámském provedení.

Poskytuje nejen vynikající trakci, ale je i mimořádně odolná a velice pohodlná. Její charakteristika: lehká, pro trénink a dálkové běhy. Její hmotnost je 600 g/pár pro vel.8 UK a 520 g/pár pro vel.5 UK. Svršek je bezešvý ze syntetické prodyšné textilie REPTEX s vodoodpudivou úpravou, pata, špička i obvodový lem jsou zesíleny ABS nástřikem. Podšívka je tvořena prodyšnou textilií.

Podešev LOWA TRAC C je typu ROCKER (odvalovací se zdviženou špičkou) a na patě je o 6 mm vyšší. Skládá se z DYNEVA mezivrstvy s tuhostí 53 ShC a robustního pryžového běhounu s hloubkou desénu 4-4,5 mm. Bloky z mimořádně přilnavé pryže jsou orientovány jak ve směru, tak i proti směru běhu, což poskytuje vynikající trakci jak při běhu do kopce i z kopce.

Nejnovější model LOWA FORTUX GTX je navržen jako tréninková běžecká bota do exponovaného terénu a jako bota pro dálkové běhy, která zcela zabraňuje pronikání vlhkosti do boty.

Poskytuje nejen vynikající trakci, ale je i mimořádně odolná, velice pohodlná, a navíc i vodonepropustná. Její charakteristika: lehká, pro trénink a dálkové běhy, do každého počasí. Její hmotnost je 660 g/pár pro vel.8 UK a 560 g/pár pro vel.5 UK. Svršek je bezešvý ze žakárové syntetické textilie, pata i špička jsou zesíleny ABS nástřikem. Podšívka je tvořena všesměrově pružnou membránou GORE-tex invisible fit.

Podešev LOWA TRAC C je typu ROCKER (odvalovací se zdviženou špičkou) a na patě je o 6 mm vyšší. Skládá se z DYNEVA mezivrstvy s tuhostí 53 ShC a robustního pryžového běhounu s hloubkou desénu 4- 4,5 mm. Bloky z mimořádně přilnavé pryže jsou orientovány jak ve směru, tak i proti směru běhu, což poskytuje vynikající trakci jak při běhu do kopce i z kopce.